خانه / اخبار اقتصادی املاک و مستغلات / نحوه‌ی پرداخت وجه در بازار مسکن به چه صورت است؟

نحوه‌ی پرداخت وجه در بازار مسکن به چه صورت است؟

نحوه‌ی پرداخت وجه در معملات مسکن به چه صورت است؟

چند وقتی می‌شود که به دلیل تغییر قوانین پرداخت‌های بانکی در کشورمان، شاید برای پرداخت در بعضی مسائل با مشکل مواجه شده باشیم. این پیچدگی در پرداخت زمانی بیشتر می‌شود که مبلغ قابل پرداخت بیشتر شود، هر چه مبلغ قابل پرداخت بیشتر باشد، پیچدگی در پرداخت هم بیشتر خواهد شد. برای مثال اگر شما برای خرید خانه در نیاوران اقدام کنید، به دلیل مبلغ بالایی که این محله دارد، شاید با مشکل مواجه شوید.  در این مقاله قصد داریم تا شما را با پرداخت وجه در خرید ملک آشنا کنیم تا دیگر با این موضوع مواجه نشوید. البته لازم به ذکر بوده که در ایران قانون خاصی برای پرداخت خرید خانه وجود ندارد.  تمام قوانین گذاشته شده توسط طرفین قرار داد گذاشته می‌شود و تماما یک مسئله توافقی است. اما یک سری مسائل به دلیل داشتن امنیت بالا برای خرید ملک رایج‌تر هستند که ما قصد داریم آنها را برای شما بازگو کنیم.

این روزها تقریبا پرداخت به صورت نقدی غیر ممکن محسوب می‌شود. چک‌های شخصی هم در بعضی موارد غیر قابل اعتماد هستند. اما چه راهکاری دیگری می‌توان برای خرید  می‌توان به کار برد؟

مراحل پرداخت وجه برای خرید ملک!

فرقی نمیکند که شما قصد اجاره، رهن و یا خرید یک خانه را داشته باشید، در هر صورت پرداخت وجه در بازار مسکن در چند مرحله صورت میگیرد. در مورد رهن و اجاره اولین مرحله که پسندیدن خانه توسط خریدار می‌باشد. پس از اینکه ملک پسنیده شد، هر دو طرف معامله، خریدار و فروشنده، برای تنظیم قرار داد به املاک مورد نظر مراجعه میکنند. سپس توسط املاک به اصطلاح یک مبایعه نامه تنظیم می‌شود و مقداری از مبلغ قرار داد را خریدار به فروشنده میدهد. برای اینکه مبلغ این بیانه چقدر باشد، قانون خاصی وجود ندارد. اما عرف پرداخت  20% و یا یک سوم مبلغ قرار داد می‌باشد. باز مبلغ دقیق آن بستگی به توافق طرفین دارد. باقی مانده‌ی مبلغ بعد از تحویل خانه پرداخت می‌شود. از این مبایعه نامه 3 نسخه تنظیم خواهد که یکی دست خریدار، یکی دست فروشنده و یکی هم در آرشیو املاک قرار خواهد گرفت.

در رابطه با خرید ملک نیز، کلیت ماجرا با کمی تغییر به همین صورت خواهد بود. بعد از پسند ملک توسط خریدار، طرفین به املاک مراجعه خواهند کرد. سپس یک مبایعه نامه تنظیم می‌شود که مبلغی به فروشنده پرداخت خواهد شد. دراین مورد هم مبلغ دقیقی وجود ندارد و کاملا توافقی محسوب می‌شود. اما عرف کار باز 20% و یا یک سوم مبلغ قرار داد می‌باشد. قسمت دوم قرار مجدد در املاک برای تحویل کلید توسط فروشنده و پرداخت مابقیه مبلغ قرار داد توسط خریدار خواهد بود که در املاک صورت میگرد. مرحله‌ی پایانی نیز در محضر می‌باشد که مسئولیت سند زدن خانه را بر عهده دارد.

روش‌های پرداخت پول در معماملات ملکی

معمولا در معاملاتی که مبلغ زیادی دارند، پرداخت توسط چک صورت میگیرد. اما چک‌ هم انواع مختلفی دارند. البته که راه‌های دیگری نیز برای این پرداخت وجود دارد که ما قصد داریم نقاط قوت و ضعف آنها را در این مقاله بررسی کنیم.

  • چک شخصی

یکی از روش‌های خرید کالا، چک می‌باشد. منظور از چک شخصی چکی می‌باشد که توسط صاحب حساب جاری ایجاد شده باشد و به طرف مقابل ارائه میدهد. این چک‌ها میتواند به اسم طلبکار و یا حامل صادر شود. البته که این چک‌ها به خودی خود اعتباری ندراند و توسط صاحب حساب به آن اعتبار بخشیده می‌شود. این نوع چک‌ها به دلیل معایبی که دارد، کمتر در بازار املاک استفاده می‌شوند. اما معایب آن چیست؟

  • عیب آن نقد نشدن یا به اصطلاح پاس نشدن آن چک می‌باشد. در این صورت شما دچار درگیری‌های فراوانی خواهید شد. مراحل پیگیری این نوع چک‌ها شاید بسیار زمان بر باشد. مراحلی مثل برگشت زدن و اقدام قانونی کردن. نکته‌ی قابل توجه این می‌باشد که حتی شاید نتوانید آن چک را تبدیل به پول نقد کنید که این امر باعث ایجاد ضرر فراوانی برای شما خواهد شد.
  • در معاملات مسکن معمولا زمانی از چک‌های شخصی استفاده می‌شود که طرفین یکدیگر را بشناسند. یا مالک چک شخص شناخته‌ی شده‌ای باشد که بتوان به اعتبار شخص چک دریافت کرد. در کل استفاده از چک در معاملات املاک توصیه نمی‌شود.
  • چک بانکی تضمین شده

چک بانکی که با عنوان چک رمزدار شناخته می‌شود، در واقع توسط بانک صادر می‌شود. چک رمزدار فرقی با وجه نقد ندارد، زیرا که پرداخت وجه را بانک تضمین میکند. با در دست داشتن این چک، در هر شعبی از بانک مورد نظر می‌توانید وجه مورد نظر را دریافت کنید. یکی از نقاط قوت این نوع چک که در اکثر معاملات مبلغ زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد، این بوده که این چک در هر صورتی پرداخت می‌شود. در صورت ورشکستگی و یا فوت پراخت کننده، همچنان چک قابل نقد شدن می‌باشد. شاید تنها نکته‌ی منفی این چک، مفقود شدن آن می‌باشد. در این صورت باید فورا به بانک اطلاع داده شود، زیرا که هر کس چک را پیدا کند، میتواند آنرا نقد کند.

  • چک بین بانکی تضمین شده.

فرق این مورد با چک بین بانکی این می‌باشد که این چک به نام شخصی گرفته می‌شود که قرار است به آن پرداخت شود. برای دریافت این نوع چک نیاز به شماره حساب شخص مقابل دارید. به این ترتیب هیچ شخص دیگری توان نقد کردن این چک را ندارد. چک بین بانکی تضمین شده یکی از رایج ترین روش‌های پرداخت در بازار مسکن می‌باشد.

در کل این نکاتی بود که برای خرید خانه باید به آن دقت کنید. امیدواریم که این مقاله بتواند در خرید مطمئن تر خانه به شما کمکی کرده باشد.

 

شما به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[5 امتیاز از مجموع 1 رای]

همچنین ببینید

منطقه 1 تهران را بهتر بشناسیم ( قسمت دوم )

آشنایی با منطقه 1 تهران قسمت دوم در قسمت قبلی آشنایی با منطقه 1 تهران …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button