خانه / اخبار اقتصادی املاک و مستغلات / هزینه تعمیرات خانه با مالک یا مستاجر؟

هزینه تعمیرات خانه با مالک یا مستاجر؟

هزینه تعمیرات به عهده‌ی مستاجر بوده یا تعمیرات!؟

هزینه‌ی تعمیرات خانه همیشه از آن دست هزینه‌هایی بوده که همیشه غیر قابل پیش بینی بوده و باید خودتان را برای آن هزینه آماده نگه دارید. این هزینه ممکن بوده برای اصطحلاک خانه یا برای تعمیرات وسائل خانه به کار برده شود. حال فرقی نمی‌کند که به عهده‌ی مستاجریا مالک خانه باشید، در هر صورت این هزینه گریبان گیر شما خواهد بود. اما اگر مستاجر باشید این قانون کمی فرق می‌کند و قرار نیست تمام هزینه‌ی تعمیرات را خود شما پرداخت کنید و بعضی هزینه‌ها به عهده‌ی خود مالک می‌باشد. نکته‌ی قابل توجه این بوده که قرار داد درستی بین مالک و مستاجر نوشته شده باشد. برای مثال اگر شما می‌خواهید یک خانه در نیاوران اجاره کنید، به دلیل هزینه‌ی بالای تعمیرات باید بسیار مراقب قرار داد خود باشید. برای همین یک املاک در نیاوران که دارای اعتبار بالایی باشد می‌تواند کمک بسیار زیادی به شما کند. ما املاک عظیمیان را به شما معرفی میکنیم. املاک عظیمیان از سال 1394 به صورت تخصصی در منطقه 1 تهران در حال فعالیت می‌باشد که با داشتن مشاوران بسیار مجرب می‌تواند بهترین مشاور برای خرید و یا اجاره آپارتمان در نیاوران برای شما باشد.

حال با ادمه‌ی این مقاله برای بررسی پرداخت این هزینه‌ها با ما همراه باشید.

قانون کلی

در کل هرجا صحبت از وسائل روزمره باشد، پای مستاجر در میان بوده. یعنی وسائلی که مصتحلک هستند و به صورت روزمره مورد استفاده قرار می‌گیرد، هزینه‌ی تعمیرات آن به عهده‌ی مستاجر بوده است. یا حتی اگر به دلیل درست استفاده نکردن از یک وسیله توسط مستاجر، آن وسیله دچار اشکال شود، هزینه‌ی تعمیر آن به عهده‌ی مستاجر می‌باشد. اما اگر یک هزینه برای بهتر شدن ساختمان و بهینه کردن آن باشد، هزینه به خود مالک برمی‌گردد. هزینه‌هایی مثل تعمیرات آسانسور و در کا مشاعات به عهده‌ی مالک خواهد بود. در کل هزینه‌های جاری ساختمان به عهده‌ی مستاجر و هزینه‌های کلی به عهده‌ی مالک خانه می‌باشد. یک سری هزینه‌های داخل خانه نیز می‌باشد که به عهده‌ی مالک خانه است. هزینه‌هایی مثل نقاشی، ترک دیوار، ایراد در سیستم لوله کشی و از این دست ایرادات بر عهده‌ی مالک خانه می‌باشد.

البته این قاعده می‌تواند تبصره داشته باشد. اگر بین مالک و مستاجر قرار دادی بسته شود که خلاف این قانون باشد، هیچ مشکلی نخواهد داشت. در اصل مالک و مستاجر باید تمام این مسائل را در قرار داد بین خود ذکر کنند.

اگر تعمیرات توسط مالک صورت نگیرد …؟

اگر خانه نیاز به تعمیران کلی مانند لوله‌ی گاز، لوله‌ی آب و از این دست تعمیرات نیاز داشته باشد و مالک از تعمیر آن سر باز زند، اگر مستاجر قرار داد درستی بسته باشد، می‌تواند تا زمان تعمیر هیچ گونه اجاره‌ای پرداخت نکند و یا اینکه قرار داد را بدون پرداخت ضرر باطل اعلام کند.

اگر تعمیرات توسط مستاجر صورت نگیرد … ؟

بعضی از هزینه‌های مصرفی مانند تعمیر کولر، تعمیر شیرآلات، تعمیر دیوارهای استفاده شده توسط مشتری و یا از این قبیل تعمیرات که به عهده‌ی مستاجر می‌باشد صورت نگیرد، مالک می‌تواند با رجوع بع دادگاه شورای حل اختلاف، میتواند هزینه را از مستاجر دریافت نمیاد. اگر مستاجر از پرداخت هزینه سر باز زند، مالک با دستور دادگاه می‌تواند هزینه‌ی پرداخت شده را با ارائه‌ی فاکتور، از پول پیش مستاجر کسر نماید.

برای تعمیرات از صاحب خانه اجازه بگیرید

بعضی وقتا یک سری هزینه‌ها به عهده‌ی مالک می‌باشد که با هماهنگی قلبی بین مستاجر و مالک، مستاجر این هزینه را پرداخت کرده که در آینده از اجاره‌ی خانه کسر خواهد شد. اما این به شرطی خواهد بود که حتما هماهنگی‌ها لازم بین مالک و مستاجر صورت گرفته باشد. در غیر این صورت مالک می‌تواند هزینه‌ی لازم را پرداخت نکند. اما اگر این هزینه برای اسکان ضروری بود و صاحب خانه از پرداخت آن سر باز زند، مستاجر می‌تواند این هزینه را پرداخت کند و در پایان قرار داد با رجوع به شورای حل اختلاف این هزینه را از مالک دریافت کند.

صحبت آخر

در کل تمام این صحبت‌ها بستگی به قرار دادی دارد که بین مالک و مستاجر بسته می‌شود. موضوعات مطرح شده یک موضوع کلی به شمار میرود. اگر هرگونه تبصره‌ای در قرار داد ذکر شود، باید به آن عمل کنیم.

شما به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[0 امتیاز از مجموع 0 رای]

همچنین ببینید

منطقه 1 تهران را بهتر بشناسیم ( قسمت دوم )

آشنایی با منطقه 1 تهران قسمت دوم در قسمت قبلی آشنایی با منطقه 1 تهران …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button